27

Την ενίσχυση ύψους 7,46 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς καυσίμων αεροπορίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενέκρινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέχρι στιγμής, ο εφοδιασμός καυσίμων στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται με την καθημερινή χρησιμοποίηση 120 φορτηγών που μεταφέρουν τα καύσιμα σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Όπως σημειώνει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, ο νέος αγωγός θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας της Αττικής με την εξασφάλιση ενός πιο ασφαλούς και περιβαλλοντικά ορθολογικού τρόπου μεταφοράς των καυσίμων αεροπορίας.

Στην απόφασή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι εφόσον το προβλεπόμενο μέγεθος της ενίσχυσης είναι αισθητά χαμηλότερο από τη μέγιστη επιτρεπόμενη ενίσχυση για την περιφέρεια της Αττικής με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές για τις περιφερειακές ενισχύσεις, η ενίσχυση μπορεί να εγκριθεί.

Τον Ιούλιο του 2002 οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν στην Επιτροπή την πρόθεσή τους να χορηγήσουν χρηματοδοτική συνδρομή σε κοινοπραξία που σχεδίαζε την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία αγωγού για τον εφοδιασμό με καύσιμα αεροπορίας του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Ο αγωγός θα κατασκευαστεί σε έκταση του Δημοσίου και θα ανήκει στο κράτος. Ωστόσο, θα παραχωρηθεί στην κατασκευαστική κοινοπραξία το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται εμπορικά την υποδομή για περίοδο 25 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ