Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής στις 8 Απριλίου προαναγγέλλει ο Ερντογάν
Συνάντηση κορυφής μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για το Κυπριακό θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ερντογάν ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
31
Συνάντηση κορυφής μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για το Κυπριακό θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάνοντας λόγο για «νέα ανοίγματα με την πρωτοβουλία της Τουρκίας» για την επίλυση του Κυπριακού.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ θα επισκεφθεί την Πέμπτη τα Κατεχόμενα, προκειμένου να ξεκινήσει «τη νέα πρωτοβουλία» της Τουρκίας, κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι «είναι γνωστό ότι υπήρξε αδιέξοδο ως προς το σχέδιο, αλλά αυτά δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την αναζήτηση λύσης».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η τουρκική πλευρά έχει απορρίψει το σχέδιο Ανάν. Ωστόσο στην πραγματικότητα και η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε απορρίψει το σχέδιο στη Χάγη».
Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ επισκέπτεται τα κατεχόμενα, γεγονός που -όπως είπε- δεν θα επηρεάσει την επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του Κόλιν Πάουελ στην Αγκυρα, την ίδια ημέρα.
Εν όψει της συζύτησης για το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και της κατάθεσης της κατάθεσης της έκθεσης του ΓΓ του Οργανισμού Κόφι Ανάν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442