Κυριακή 05 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Συνελήφθη στη Σομαλία ύποπτος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατ.Αφρική

Συνελήφθη στη Σομαλία ύποπτος για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατ.Αφρική

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατ. Αφρική ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Κένυα. Ο άνδρας -με καταγωγή από την Υεμένη- συνελήφθη στη Σομαλία και μετεφέρθη λίγο αργότερα στην Κένυα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

31

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατ. Αφρική ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Κένυα. Όπως μετέδωσε το BBC, ο άνδρας -με καταγωγή από την Υεμένη- συνελήφθη στη Σομαλία και μετεφέρθη λίγο αργότερα στην Κένυα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας της Κένυα, Κρις Μουρουνγκάρου, ο ύποπτος φέρεται ότι είναι μέλος της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Νωρίτερα, πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ανέφεραν ότι ένας τραυματισμένος άνδρας παραδόθηκε σε πράκτορες του FBI.

Η Αλ Κάιντα θεωρείται -μεταξύ άλλων- υπεύθυνη για την επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου εναντίον ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Μομπάσα της Κένυα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα.

Επίσης, κατηγορείται για τις επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στο Ναϊρόμπι και το Νταρ-ες-Σαλάμ (Τανζανία) το 1998, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Ιουλίου 2026
Cookies