Το πρωινό ασπίδα κατά της παχυσαρκίας και άλλων νοσημάτων
Λονδίνο: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για όποιον δεν θέλει να παχύνει ή να προσβληθεί από κάποια ασθένεια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Λονδίνο: Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για όποιον δεν θέλει να παχύνει ή να προσβληθεί από κάποια ασθένεια, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επεσήμανε ότι η αποφυγή του πρωινού γεύματος αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης παχυσαρκίας και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διαβήτη ή κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.
Οι ερευνητές υπέβαλαν σε μελέτη 1.198 έγχρωμους και 1.633 λευκούς ενήλικες, με στόχο να μελετήσουν τις διατροφικές συνήθειές τους.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι τα άτομα που έτρωγαν καθημερινά πρωινό είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, σε σχέση με όσους το απέφευγαν.
Επιπλέον, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαταραχές που σχετίζονται με το σάκχαρο, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση διαβήτη, ή υψηλής χοληστερόλης που μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά νοσήματα.
“Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό συνήθως δεν πεινούν κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας και κατά συνέπεια δεν κινδυνεύουν άμεσα να εκδηλώσουν παχυσαρκία. Η πιο υγιεινή τροφή για ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό είναι τα δημητριακά και όσοι τα καταναλώνουν συχνά έχουν κατά μέσο όρο 15% λιγότερα προβλήματα με το σάκχαρο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.
health.in.gr
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 36άρια – Πού θα βρέξει το απόγευμα
- Παιδιά και βιβλία: Έχει σημασία τι διαβάζουν ή απλώς να διαβάζουν;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)















































![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442