Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ΕΚΤ απογοήτευσε τους επενδυτές
Πτωτική τροχιά διαγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια κατά μόλις 0,25%. Παράλληλα, το ευρώ ξεπέρασε πάλι το 1,10 δολάριο.
27
Πτωτική τροχιά διαγράφουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει κατά μόλις 0,25% το παρεμβατικό της επιτόκιο δεν είναι ικανή να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν, με «οδηγό» την Swiss Life (-6,8% στα 63,5 ελβετικά φράγκα), οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως των Αegon (-9,5% στα 8,09 ευρώ) και Axa (-2,8% στα 10,64 ευρώ).
«Νομίζω ότι οι αγορές δεν θα είναι ευχαριστημένες με αυτή την απόφαση, γιατί δείχνει απουσία θάρρους» δήλωσε στο Reuters ο διαχειριστής της Nomura International, Αντολφ Ρόζενστοκ.
«Οι θέσεις σε ρευστό έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς όλοι είναι νευρικοί εν όψει του πιθανού πολέμου στο Ιράκ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ένας σύντομος πόλεμος όπως το 1990/01» σχολίασε από την πλευρά του ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Commerz Asset Managers, Χένινγκ Κελτς.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 1,82% στις 2.042,66 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 3.544 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,29% στις 2.620,86 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 1,91% στις 2.450,19 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Η διαφθορά είναι ένας φόρος που έχει επιβάλει στην κοινωνία ο Μητσοτάκης για να κερδίζουν οι κολλητοί
- Φωτιά έξω από τη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Ηχησε το 112
- Φωτιά στο Ηράκλειο: Ήχησε το 112 για εκκένωση του Μελιδοχωρίου
- Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Μία νεκρή και ένας τραυματίας
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Live: Η Παιδεία Αλλάζει (σ)την Ελλάδα: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442