Έως τις 7 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Παράταση έως την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν αιτήση συμμετοχής στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Απριλίου.
Παράταση έως την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Παιδείας σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν αιτήση συμμετοχής στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Απριλίου.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους της Τετάρτης, οι πρώτες εξετάσεις αφορούν τη γαλλική και την ιταλική γλώσσα επιπέδου Β2, δηλαδή «καλής γνώσης». Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για τα πιστοποιητικά στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στις διευθύνσεις και στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αίτηση με τις γλώσσες ή τη γλώσσα στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν, ένα παράβολο των 30 ευρώ και μια φωτογραφία.
Οι εξετάσεις είναι γραπτές και προφορικές και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα εξεταστικά κέντρα μέσω ταχυδρομείου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59