Καθυστερεί η ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στις νότιες Φιλιππίνες
Δίχως τη σύναψη συμφωνίας όσον αφορά στους όρους και τις συνθήκες της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στις νότιες Φιλιππίνες αναχώρησε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Αμύνης των Φιλιππίνων κατόπιν συνάντησής του με τον Ντ.Ράμσφελντ.
Δίχως τη σύναψη συμφωνίας όσον αφορά στους όρους και τις συνθήκες της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στις νότιες Φιλιππίνες αναχώρησε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Αμύνης των Φιλιππίνων, Αντζελο Ρέγιες, κατόπιν συνάντησής του με τον Ντ.Ράμσφελντ.
Όπως επισημαίνει το AFP, ο Α.Ρέγιες και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ έχουν συμφωνήσει ήδη στην αποστολή δύναμης περίπου 1.700 στρατιωτών προκειμένου να εκπαιδεύσουν Φιλιππινέζους στρατιώτες στην αντιμετώπιση των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης, Αμπού Σαγιάφ.
Ωστόσο, το Σύνταγμα των Φιλιππίνων δεν επιτρέπει τη συμμετοχή ξένων στρατιωτών στις μάχες με τους αντάρτες της Αμπού Σαγιάφ, γεγονός που εμποδίζει την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Πάντως, ο Ράγιες δήλωσε αναχωρώντας από τις ΗΠΑ πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ώστε να βρεθεί ικανοποιητική λύση και για τις δύο πλευρές στο πλαίσιο του Συντάγματος.
Εθνικιστικές οργανώσεις των Φιλιππίνων θεωρούν αντισυνταγματική τη συμμετοχή των Αμερικανών. Και μολονότι η κυβέρνηση των Φιλιππίνων διαβεβαίωνε ότι οι Αμερικανοί θα έχουν αποκλειστικά ρόλο συμβούλων και εκπαιδευτών, αλλά Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στον Τύπο ότι άνδρες του στρατού θα μετέχουν και στις μάχες.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες αναμένεται, πάντως, να αναπτυχούν στο νησί Τζόλο, προπύργιο της ισλαμικής οργάνωσης.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.