Η ιρακινή κρίση στο επίκεντρο της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στη Βουλγαρία
Έκκληση για ειρηνική επίλυση της ιρακινής κρίσης εξέφρασε για πολλοστή φορά την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Βουλγαρία, την οποία ωστόσο δεν κατόρθωσε να απομακρύνει από το πλευρό των ΗΠΑ όσον αφορά στο ζήτημα της ανατροπής του καθεστώτος Σαντάμ.
51
Έκκληση για ειρηνική επίλυση της ιρακινής κρίσης εξέφρασε για πολλοστή φορά την Κυριακή ο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη Βουλγαρία, την οποία ωστόσο δεν κατόρθωσε να απομακρύνει από το πλευρό των ΗΠΑ όσον αφορά στο ζήτημα της ανατροπής του καθεστώτος Σαντάμ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε, πάντως, για μία ακόμη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης βέτο από τη Ρωσία προκειμένου να μπλοκάρει την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίσματος που θα νομιμοποιεί την ανάληψη στρατιωτικής βίας σε βάρος της Βαγδάτης.
Ο ίδιος παραδέχθηκε πως Μόσχα και Σόφια έχουν διαφορετική αντίληψη για το πώς θα μεθοδευθεί ο αφοπλισμός του Ιράκ. «Η Ρωσία πιστεύει πως η κρίση μπορεί και πρέπει να διευθετηθεί με ειρηνικά μέσα» δήλωσε ο Πούτιν για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει να λεχθεί εδώ ότι η ρωσική και η βουλγαρική θέση για το Ιράκ δεν συμπίπτουν πλήρως».
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκ Παρβάνοφ, αρκέστηκε να δηλώσει πως οποιαδήποτε απόφαση για το Ιράκ θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα της νομιμότητας του Συμβουλίου Ασφαλείας και του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442