
Με το χαμηλότερο ρυθμό από το 1993 επεκτάθηκε η ιταλική οικονομία το 2002
Με το χαμηλότερο ρυθμό των εννέα τελευταίων ετών αναπτύχθηκε το 2002 η ιταλική οικονομία, καθώς μειώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες και οι εξαγωγές ιταλικών προϊόντων σημείωσαν κάθετη πτώση. Το δημοσιονομικό έλλειμμα υποχώρησε στο 2,3% του ΑΕΠ.
27
Με το χαμηλότερο ρυθμό από το 1993 αναπτύχθηκε το 2002 η ιταλική οικονομία, καθώς μειώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες και οι εξαγωγές ιταλικών προϊόντων σημείωσαν κάθετη πτώση.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ιταλική στατιστική υπηρεσία Istat, (τα οριστικά θα γνωστοποιηθούν στις 10 Μαρτίου) το ιταλικό ΑΕΠ σημείωσε στο 2002 αύξηση 0,4%, σε ετήσια βάση, ενώ η εκτίμηση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι έκανε λόγο για αύξηση 0,6%.
Στο τέταρτο τρίμηνο του περασμένου χρόνου η ιταλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2002, και κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Το δημόσιο έλλειμμα υποχώρησε πέρυσι στο 2,3% του ΑΕΠ, από 2,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα, οριστικά στοιχεία για το 2001. Παράλληλα, το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 106,7% του ΑΕΠ, από 109,5% του ΑΕΠ το 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Οι «βέροι» Γερμανοί: Σε προεκλογική εκδήλωση του AfD έψαλαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας
- Η δημοπρασία του εν ζωή σχεδιαστή μόδας Martin Margiela έσπασε κάθε ρεκόρ
- Καμία αλλαγή στην Super League: Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση
- Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος – «Το κράτος δολοφονεί»
- Κυψέλη: Κραυγή αγωνίας από κατοίκους για τις ρωγμές – Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας απαντά η Ελληνικό Μετρό
- Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα – Ψεκασμοί και οδηγίες στους κατοίκους

