Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται οι υπεύθυνοι του Εξπρές Σάμινα
Για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα». Με νέο βούλευμα, ο Αρείος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται τελικά οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα». Με νέο βούλευμα, ο Αρείος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονταν να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος.
Με βάση το νέο βούλευμα του Αρείου Πάγου (500/2003), παραπέμπονται σε δίκη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ο πλοίαρχος Β.Γιαννακής, ο υποπλοίαρχος Αν.Ψυχογιός, ο ύπαρχος Γ.Τριαντάφυλλος, ο πρώτος μηχανικός Γερ. Σκιαδαρέσης, οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος, όπως και ο ασυρματιστής Δ.Τσούμας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά οι δύο πλοιοκτήτες και ο ασυρματιστής είχαν απαλλαγεί από κάθε κατηγορία.
Επιπλέον, ο Αρειος Πάγος ζητά να εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου η παραπομπή σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος των επιθεωρητών των πλοίων Θ.Ζυγουρίτσα και Γ. Μακράκη για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και των Β. Θεολόγου, Π.Τσόρβα, Δ.Φωκά, Σταμ.Ράπτη, Δ.Λυγνού και Ηλ.Σαμπατάκη για την αξιόποινη πράξη της ψευδούς βεβαιώσεως.
Το «Εξπρές Σάμινα» βυθίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, αφού προηγουμένως προσέκρουσε στη βραχονησίδα Πόρτες, λίγο έξω από το λιμάνι της Πάρου. Τότε είχαν πνιγεί 80 επιβάτες και είχαν τραυματιστεί άλλοι 67.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου