Τσετσενικές οργανώσεις για πρώτη φορά στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατικών δικτύων
Το ρωσικό αίτημα να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατικών δικτύων τρεις οργανώσεις Τσετσένων αυτονομιστών ανακοίνωσε πως θα ικανοποιήσει τελικώς στις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση Μπους -απόφαση που καλωσόρισε η Μόσχα.
51
Το ρωσικό αίτημα να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατικών δικτύων τρεις οργανώσεις Τσετσένων αυτονομιστών ανακοίνωσε πως θα ικανοποιήσει τελικώς η κυβέρνηση Μπους -απόφαση που καλωσόρισε η Μόσχα.
Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα ονόματα των τριών οργανώσεων θα ανακοινωθούν την 1η Μαρτίου, γεγονός που θα οδηγήσει αυτόματα στο «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών που ενδεχομένως διαθέτουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται τη στιγμή που η Ουάσινγκτον αναζητά τη στήριξη της Μόσχας για την έκδοση δεύτερου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα οδηγεί στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης για τον αφοπλισμό του ιρακινού καθεστώτος.
Κληθείς να σχολιάσει τη χρονική αυτή συγκυρία, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος αρνήθηκε πως η κίνηση των ΗΠΑ στοχεύει στο να αποσπάσει τη στήριξη της Ρωσίας -μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας με δικαίωμα άσκησης βέτο- στα σχέδια πολέμου σε βάρος της Βαγδάτης.
Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, υπογράμμισε ότι «αυτή η κίνηση [των ΗΠΑ] θα συμβάλει πρώτον στην εξουδετέρωση της έδρας της τρομοκρατίας στην Τσετσενία και δεύτερον θα δώσει ένα τέλος στη διοχέτευση οικονομικών πόρων που συντηρούν τις εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις».
Σύμφωνα με τον Α.Γιακοβένκο, «η απόφαση των Αμερικανών είναι ενδεικτική της συνεχούς ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ευχαριστημένος» με τη νέα πρόταση του Ιράν – Αλλά προτιμά να μην το ισοπεδώσει
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442