Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Κλείνουν τα λιμάνια της Αίγινας την Κυριακή οι κάτοικοι του νησιού

Κλείνουν τα λιμάνια της Αίγινας την Κυριακή οι κάτοικοι του νησιού

Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα λιμάνια της Αίγινας, λόγω της διαμαρτυρίας των κατοίκων για τις αυξήσεις στα ναύλα και τα άτακτα δρομολόγια των πλοίων. Οι Αιγινίτες προειδοποιούν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

53

Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα λιμάνια της Αίγινας, λόγω της διαμαρτυρίας των κατοίκων για τις αυξήσεις στα ναύλα και τα άτακτα δρομολόγια των πλοίων προς το νησί τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος την Πέμπτη, σε λαϊκή συνέλευση οι Αιγινίτες αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαλλαξία των πλοιοκτητριών εταιρειών και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κατά τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια προς την Αίγινα είναι άτακτα, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του νησιού από τον Πειραιά.

Επιπλέον, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στα ναύλα πέρσι, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ζητούν από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας νέες αυξήσεις.

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για την τελευταία τριετία η διακίνηση επιβατών και οχημάτων προς και από την Αίγινα σημειώνει άνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι από το Νοέμβριο του 2002 απελευθερώθηκαν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, γεγονός που επιτρέπει στους πλοιοκτήτες να καθορίζουν οι ίδιοι τα ναύλα πρώτης και δεύτερης θέσης, ενώ για την τρίτη θέση και τα οχήματα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει δικαίωμα παρέμβασης.

Οι κάτοικοι της Αίγινας προειδοποιούν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies