Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στις πτήσεις με ελικόπτερα της Helitalia είπαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Τέλος στις πτήσεις με ελικόπτερα της Helitalia είπαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

Την άρνησή τους να ξαναπετάξουν με τα ελικόπτερα της Helitalia εκφράζουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, οι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη και 5ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Νέο έγγραφο δείχνει βλάβη στον κινητήρα του Agusta A109 Power.

43

Την άρνησή τους να ξαναπετάξουν με τα ελικόπτερα της Helitalia εξέφρασαν την Τετάρτη οι νοσηλευτές και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, οι οποίοι στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη και 5ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη έχουν απαγορευθεί οι νυχτερινές πτήσεις των ελικοπτέρων, ενώ έγινε σαφές το μεσημέρι από τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ ότι δεν θα ξαναμπούν ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ελικόπτερα της Helitalia, παρά μόνο σε στρατιωτικά, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια, όπως είπαν, ασθενείς από απομακρυσμένα νησιά σε οργανωμένα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που προχώρησαν και σήμερα σε στάση εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνέλευσής τους παρουσίασαν στους δημοσιογράφους έγγραφο που είχε αποσταλεί τον περασμένο Ιούλιο από την εταιρεία Helitalia προς το ΕΚΑΒ και το οποίο ανέφερε ότι στο μοιραίο ελικόπτερο είχε εμφανιστεί πρόβλημα στον κινητήρα. Το πρόβλημα αυτό χαρακτηρίζεται στο έγγραφο ως «ραγδαίας αστοχίας», με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή του κινητήρα.

Όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έγγραφο που είχε σταλεί στις 6 Φεβρουαρίου και ενημέρωνε για βλάβη στο σύστημα λίπανσης του ελικοπτέρου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το νέο αυτό ελικόπτερο παρουσίαζε προβλήματα από την αρχή των πτήσεών του.

Γι αυτό, όπως είπαν, σκέφτονται να ζητήσουν την επέμβαση εισαγγελέα, αλλά και να στείλουν εξώδικο τις επόμενες ημέρες στην εταιρεία που είχε τον τεχνικό έλεγχο των ελικοπτέρων.

Τέλος, κατέστησαν σαφές ότι επιθυμούν να επανέλθει η διαχείριση των πτητικών μέσων σε δημόσιο φορέα και επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις στη γενική συνέλευσή τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024