Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 11o
Σε διάλογο για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο κάλεσε τον Γ.Γιακίς ο Γ.Παπανδρέου

Σε διάλογο για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο κάλεσε τον Γ.Γιακίς ο Γ.Παπανδρέου

Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο, όπως προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν, απέστειλε προς τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γιακίς ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

53

Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο, όπως προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν, απέστειλε προς τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γιακίς ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, στην επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, προτείνεται οι συζητήσεις να διεξαχθούν σε Αθήνα ή Αγκυρα, και σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών, με την συμμετοχή στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Στόχος του υπουργείου Εξωτερικών είναι να δηλώσει «τη διαθεσιμότητα και την πολιτική βούλησή του» για την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα αυτό, δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies