Αποζημίωση για τις καταστροφές από την κακοκαιρία ζητούν οι παραγωγοί της Αρτας
Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής τους που έχει καταστραφεί από τις βροχοπτώσεις και τον παγετό ζητούν οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αρτας, οι οποίοι την Τετάρτη οργάνωσαν συλλαλητήριο με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων της περιοχής.
43
Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής τους που έχει καταστραφεί από τις βροχοπτώσεις και τον παγετό ζητούν οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αρτας, οι οποίοι την Τετάρτη οργάνωσαν συλλαλητήριο με τη συμμετοχή βουλευτών και εκπροσώπων της περιοχής.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον εθνικό δρόμο, στη γέφυρα της πόλης, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σημείο να διακοπεί η κυκλοφορία και όλα τα οχήματα να κινούνται μέσω της νέας παράκαμψης της Αρτας και της Φιλιππιάδας.
Στη συγκέντρωση οι ομιλητές ζήτησαν ο φορέας ο οποίος θα αναλάβει την αποζημίωση, να είναι ο Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης και ο ΕΛΓΑ, αλλά με την προϋπόθεση, μέχρι τον Μάιο, ταυτόχρονα με την αποζημίωση, να δοθεί και η επιδότηση για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια.
Ζήτησαν, επίσης, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να περιλαμβάνεται η περίπτωση καταβολής αποζημιώσεων για όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Όπως ισχυρίζονται οι πορτοκαλοπαραγωγοί, η ζημία φέτος ξεπερνάει το 50% της παραγωγής, δηλαδή καταστράφηκαν 100.000 τόνοι πορτοκαλιών, από τους συνολικά 220.000 τόνους.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους παραγωγούς, κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα της πόλης, αλλά και τα δικηγορικά γραφεία, μετά από απόφαση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακίνητα: Τι αλλάζει στη διαδικασία έξωσης – Τα 10 βήματα
- Γιώργος Μυλωνάκης: Βελτιώνεται η υγεία του – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για συνέργεια σε φόνο στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Πώς η ΑΙ του Μασκ οδηγεί τους ανθρώπους σε παραλήρημα – «Επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τη σύζυγό του»
- «Ψάχνει… μπαμ με τον Οκέκε η Χάποελ του Ιτούδη» (pic)
- Σακίρα: Αποθεώθηκε από 2 εκατομμύρια κόσμου στη δωρεάν συναυλία της στο Ριο
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442