Έκταση 100 στρεμμάτων για κυνοκομείο δωρίζει η «Αθήνα 2004»
Την παραχώρηση έκτασης 100 στρεμμάτων στις Ερυθρές Αττικής για τη δημιουργία κυνοκομείου, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα, ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004», επισημαίνοντας ότι απορρίπτει την πρακτική της ευθανασίας.
Την παραχώρηση έκτασης 100 στρεμμάτων στις Ερυθρές Αττικής για τη δημιουργία κυνοκομείου, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα, ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004», την Τρίτη.
Όπως επισημαίνεται από την «Αθήνα 2004», πρόκειται για μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, με αφετηρία την αντίληψη ότι απορρίπτεται η πρακτική της ευθανασίας.
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για το σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, και γιαυτό επιβάλλεται η άμεση ανάληψη δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτό η «Αθήνα 2004» εισηγείται σχέδιο δράσης και προτείνει τη συγκρότηση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, χαρακτηρίζοντας κεντρικό το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περισυλλογή, ιατρικη φροντίδα και φιλοξενεία των ζώων, σκέλος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, καθώς και πρόγραμμα υιοθεσιών ζώων.
Παράλληλα, η «Αθήνα 2004» επισημαίνει ότι δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης για το πρόγραμμα, που θα έχει και μεταολυμπιακή χρήση.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).