Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στους εκβιασμούς κατονόμασε ο κ.Χρυσόστομος

Δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στους εκβιασμούς κατονόμασε ο κ.Χρυσόστομος

Δημοσιογράφους που ισχυρίζεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος μητροπολιτών κατονόμασε την Τρίτη ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον αρμόδιο επί του ζητήματος εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

51

Δημοσιογράφους που ισχυρίζεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος μητροπολιτών κατονόμασε την Τρίτη ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, μία ημέρα μετά την κατάθεσή του στον αρμόδιο επί του ζητήματος εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κατονόμασε τον δημοσιογράφο και εκδότη της Ελεύθερης Ώρας, Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον εκκλησιαστικό συντάκτη Διονύση Μακρή και τον εκδότη από τη Ζάκυνθο Ζήσιμο Τσουκαλά. Ισχυρίστηκε, δε, ότι όλοι οι μητροπολίτες και πατριάρχες έχουν πέσει θύματα εκβίασης και τους κάλεσε να καταθέσουν ώστε να μην θεωρηθεί ύποπτη η στάση τους.

Στο ερώτημα πόσοι ιεράρχες κατά τη γνώμη του έχουν πέσει θύματα εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης, ο ίδιος απάντησε χαριτολογώντας: «Από τους 80 που είμαστε, οι 180»…

Κατά τα όσα ισχυρίζεται ο μητροπολίτης Ζακύνθου, ο δημοσιογράφος Διονύσης Μακρής του ζήτησε τρία εκατομμύρια δραχμές για μία εφημερίδα που επρόκειτο να εκδώσει, ενώ -σύμφωνα με τις δηλώσεις του μητροπολίτη- ο Ζήσιμος Τσουκαλάς είχε πιαστεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για παρόμοια υπόθεση και καταδικάστηκε τελεσίδικα στο Εφετείο.

«Ο Μακρής ζήτησε 3 εκατομμύρια για την εφημερίδα του. Μου είπε ή εσείς θα τα δώσετε ή οι οικονομικές υπηρεσίες» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα»

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σημειώνοντας ότι στο ταξίδι του στη Ρωσία τον συνόδευε και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου προσελήφθη ο Γιώργος Βασιλείου, συνεργάτης του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και του Διονύση Μακρή.

Δήλωσε, δε, ότι «ο αρχιεπίσκοπος τα γνωρίζει όλα· δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ο αρχιεπίσκοπος παίρνει στο αεροπλάνο συνοδεία του στη Μόσχα τον Μιχαλόπουλο, όλα εξηγούνται». Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου, χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Ζακύνθου, κάνοντας λόγο για «εμπαθή δημαγωγία και επικίνδυνους ατραπούς».

Αναφερόμενος στην κατάθεσή του στον Δ.Παπαγγελόπουλο, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος σημείωσε ότι οι τέσσερις ώρες που διήρκεσε ήταν λίγες για να περιγράψει τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Εκκλησία. Κατέστησε, όμως, σαφές ότι τα γεγονότα αυτά δεν σημαίνουν πως είναι ένοχοι οι αρχιερείς και ζήτησε να επέλθει κάθαρση στο χώρο των δημοσιογράφων.

Απάντηση Διονύση Μακρή

Στις δηλώσεις του μητροπολίτη Ζακύνθου απάντησε ο δημοσιογράφος του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ Διονύσης Μακρής μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο κ. Μακρής απέδωσε τις κατηγορίες εναντίον του στην κριτική που είχε δεχθεί ο Χρυσόστομος για τις δηλώσεις του σε μηνιαίο περιοδικό περί προγαμιαίων σχέσεων, καθώς και για τον τρόπο που λειτουργούσε στο χώρο της ιεραρχίας.

Ο δημοσιογράφος τόνισε ότι «ο εν λόγω ιεράρχης έχει μπερδέψει τον εκβιασμό με την κριτική», διευκρίνισε ότι ουδέποτε του ζήτησε χρήματα και συμπλήρωσε πως «τα όσα ειπώθηκαν είναι ψευδέστατα και συκοφαντικά». Τόνισε, μάλιστα, ότι είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Ζακύνθου όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους δημοσιογράφους.

Ο Διονύσης Μακρής ανέφερε, επιπλέον, ότι του δημιούργησε έκπληξη η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των εκβιασμών και γνωστοποίησε ότι μόλις λάβει γνώση των συγκεκριμένων στοιχείων θα αντιδράσει μέσω του συνηγόρου του.

Τελευταία ενημέρωση: 16:26

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024