Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για το οικογενειακό επίδομα
Αθήνα: Σε αντίθεση με την αρχή της νομιμότητας, στο μέτρο που δεν γίνεται σεβαστή η (αμετάκλητη) απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, είναι η μη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους από τις 7 Μαρτίου 2001 (ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης), σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη.
Αθήνα: Σε αντίθεση με την αρχή της νομιμότητας, στο μέτρο που δεν γίνεται σεβαστή η (αμετάκλητη) απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, είναι η μη καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους από τις 7 Μαρτίου 2001 (ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης), σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη.
Όπως αναφέρει σήμερα η Ελευθεροτυπία, ο Συνήγορος του Πολίτη, ένα ανεξάρτητο όργανο με ευθύνη τον έλεγχο της διοίκησης σε αυθαιρεσίες έναντι των πολιτών, με αυτή την παραγγελία, προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, παρεμβαίνει στο θέμα της μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης στο θέμα των οικογενειακών επιδομάτων.
Μάλιστα, ασχολούμενος με όλο το θέμα που απασχολεί πάνω από 300.000 εργαζόμενους και συνταξιούχους, έπειτα από αναφορά της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων, εντοπίζει και απαρέσκεια της διοίκησης, και εν προκειμένω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προς τους προσφεύγοντες σε αυτό πολίτες.
Ασχολούμενος, τυπικά μόνο με το θέμα των συνταξιούχων, αφού δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα υπηρεσιακής κατάστασης τοιυ προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών, ο ΣτΠ, με επιστολή της βοηθού Μαρίας Μητροσύλη προς το ΓΛΚ (29/01/03) αναφέρει ότι «κατά την εξέταση αναφορών συνταξιούχων προκύπτει ότι, ενώ έχουν καταταθεί αιτήσεις στο ΓΛΚ, αυτές δεν έχουν ικανοποιηθεί αλλά ούτε και έχουν απαντηθεί (τυχόν αρνητικά). Συνεπώς παραμένει ζητούμενο η νομική δικαιολόγηση αυτής της στάσης, τόσο ως προς το ουσιαστικό της μέρος όσο και στο διαδικαστικό».
health.in.gr
- Στις «εξωγενείς αναταράξεις» ρίχνει εκ νέου την ακρίβεια στα καύσιμα ο Μητσοτάκης
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442