Την απαγόρευση των διαδηλώσεων στις πέντε Ολυμπιακές πόλεις προτείνει η «Αθήνα 2004»
Την απαγόρευση των κινητοποιήσεων τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων στις περιοχές των πόλεων των Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πατρών, Ηρακλείου και Αρχαίας Ολυμπίας προτείνει στην κυβέρνηση η «Αθήνα 2004».
Την απαγόρευση των κινητοποιήσεων τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων στις περιοχές των πόλεων των Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πατρών, Ηρακλείου και Αρχαίας Ολυμπίας προτείνει στην κυβέρνηση η «Αθήνα 2004».
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους της Δευτέρας, η επιτροπή προτείνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης να συμπεριλάβει στο σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται διάταξη, σύμφωνα με την οποία «να απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις σε υπαίθριο ή κλειστό χώρο ή διέλευση πορείας με πεζούς ή οχήματα κατά το διάστημα από 5 Αυγούστου έως 5 Οκτωβρίου 2004».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο προτείνεται η δυνατότητα στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, όπου χρειαστεί, μετά από αίτημα της «Αθήνα 2004» για τη διαφύλαξη της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.
Κατ εξαίρεση θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους με προηγούμενη άδεια της Αστυνομίας και σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στο σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο προτείνονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων και πεζών ακόμα και στα προάστια της Αθήνας και των άλλων τεσσάρων πόλεων καθώς και σε αεροδρόμια και λιμάνια.
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται επί τόπου με πρόστιμα που θα κινούνται από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την παράβαση. Όλες οι προτάσεις έχουν ήδη σταλεί στα εμπλεκόμενα υπουργεία και σύντομα θα αρχίσει διάλογος για τις τελικές διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου και με τους αρμόδιους φορείς.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).