Τη σύσταση ταμείου για την καταπολέμηση της φτώχειας ζητά ο Λούλα
Να κηρύξουν «πόλεμο κατά της πείνας» κάλεσε τις πλούσιες χώρες του πλανήτη ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ζήτησε επίσης τη δημιουργία παγκόσμιου ταμείου για την καταπολέμηση της φτώχειας.
31
Να κηρύξουν «πόλεμο κατά της πείνας» κάλεσε τις πλούσιες χώρες του πλανήτη ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ζήτησε επίσης τη δημιουργία παγκόσμιου ταμείου για την καταπολέμηση της φτώχειας.
«Προτείνω τη σύσταση ενός διεθνούς ταμείου για την καταπολέμηση της μιζέριας, της πείνας και της φτώχειας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου» δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας στο Νταβός, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ο Λούλα εξήγησε ότι το ταμείο μπορεί να συσταθεί από την ομάδα των επτά πλέον ανεπτυγμένων κρατών και να υποστηριχθεί από διεθνείς επενδυτές.
«Πολλές φορές η φτώχεια, η πείνα και η μιζέρια προκαλούν φανατισμό και την αδιαλλαξία. Πρέπει επειγόντως να ενωθούμε γύρω από έναν κόσμο ο οποίος θα επιδιώκει την ειρήνη και θα καταπολεμά την πείναι και την φτώχεια και να είστε βέβαιοι ότι η Βραζιλία θα κάνει το μερίδιο της δουλειάς που της αναλογεί» εξήγησε ο Λούλα.
«Περισσότερο από 10 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, βλέπουμε άλλα τείχη να υψώνονται και να χωρίζουν αυτούς που έχουν να φάνε από αυτούς που πεινούν, αυτούς που έχουν δουλειά από τους ανέργους, αυτούς που ζουν με αξιοπρέπεια και αυτούς που ζουν στους δρόμους ή σε παραγκουπόλεις» τόνισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία» – Live βίντεο
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
- Την Κυριακή (19/7) στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Όσμαν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κρήτη και άλλες τρεις Περιφέρειες
- Ισπανία: Στάχτη έγιναν 45.000 στρέμματα στη Σαραγόσα – Θα χρειαστεί μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά
- Η Ζεντάγια επιλέγει τις «ghost» βλεφαρίδες – Η αιθέρια τάση
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Αυγούστου κυκλοφορεί αποκλειστικά με το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442