Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την επιλογή κατάλληλου συντρόφου
Λονδίνο: Η τακτική λήψη αντισυλληπτικών χαπιών έχει άμεση επίδραση στα κριτήρια επιλογής των γυναικών όσον αφορά τους άνδρες, όπως υποστηρίζει μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια St. Andrews και Stirling.
Λονδίνο: Η τακτική λήψη αντισυλληπτικών χαπιών έχει άμεση επίδραση στα κριτήρια επιλογής των γυναικών όσον αφορά τους άνδρες, όπως υποστηρίζει μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια St. Andrews και Stirling.
Όπως επισημαίνουν ο Δρ. Τόνι Λίτλ, επικεφαλής της έρευνας, και οι συνεργάτες του, η αποτροπή της φυσικής διαδικασίας της ωορρηξίας, που επέρχεται με τη λήψη των αντισυλληπτικών, ενέχει και ψυχο-οργανικές επιδράσεις, που οδηγούν τις γυναίκες στην επιλογή ανδρών με πιο ανδροπρεπή χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν μια πλειάδα γυναικών σε δύο ομάδες. Οι γυναίκες της πρώτης ομάδας λάμβαναν αντισυλληπτικά χάπια επί αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ οι γυναίκες της δεύτερης απείχαν της συνήθειας.
Όταν οι ερευνητές έδειξαν στις γυναίκες και των δύο ομάδων φωτογραφίες διαφόρων τύπων ανδρών, διαπίστωσαν ότι εκείνες που έπαιρναν το χάπι σε τακτική βάση προτιμούσαν ως μόνιμους συντρόφους άνδρες με περισσότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως μυώδες σώμα και θεληματικό πηγούνι, ενώ χαρακτήριζαν “αδιάφορους” τους τύπους ανδρών με περισσότερο ήπια φυσικά χαρακτηριστικά.
Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στην περίπτωση των γυναικών που δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά, οι οποίες αρέσκονταν στην επιλογή ανδρών που έδειχναν περισσότερο τρυφεροί, πιστοί και συντροφικοί.
“Μπορεί να φαντάζει αστείο αλλά πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. Λίτλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. “Ο λόγος είναι απλός: Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν ξεκάθαρα τις γυναίκες σε ψυχο-οργανικό επίπεδο, τόσο ώστε αν σταματήσουν τη λήψη των χαπιών για να αποκτήσουν ένα παιδί να ανακαλύψουν ξαφνικά ότι βρίσκονται με τον λάθος σύντροφο!”
health.in.gr
- Ο Στίβεν Κολμπέρ θέλει τον Πάπα Λέοντα στο «Late Show» πριν πέσει η αυλαία της εκπομπής του
- Αναβάτης με πατίνι έτρεχε με 120 χλμ/ώρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ρεάλ: Το παρασκήνιο για τον «χοντρό» καυγά Τσουαμενί – Βαλβέρδε που «έστειλε» στο νοσοκομείο τον Ουρουγουανό
- Financial Times: Έτοιμη για συνομιλίες με Πούτιν η ΕΕ; Πράσινο φως από Ζελένσκι
- Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ δίνει Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη με δανεισμό
- Εδώ είναι Ελλάντα! Η διαιτησία πήρε… Φωτιά επειδή κάνουν κουρέλι του κανονισμούς
- Παραλιακή: Νταλίκα σφήνωσε στις «Τρύπες του Καραμανλή» – Μεγάλες ουρές στο ρεύμα προς Σαρωνίδα
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442