Πλειοψήφισε ο Ν.Διαμαντούρος στον πρώτο γύρο επιλογής του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή
Με 236 ψήφους ο Νικηφόρος Διαμαντούρος κέρδισε την πρώτη θέση κατά το πρώτο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για την εκλογή του Ευρωπαίου Συνήγορου του Πολίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
28
Με 236 ψήφους ο καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος κέρδισε την πρώτη θέση κατά το πρώτο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για την εκλογή του Ευρωπαίου Συνήγορου του Πολίτη (Ombudsman) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι συγκέντρωσαν: 159 ψήφους ο Βρετανός πανεπιστημιακός Ρόι Πέρι, 73 ψήφους ο Βέλγος Πιέρ-Ιβ Μονέτ, 35 ψήφους ο Ιταλός Τζιουζέπε Φορτουνάτο και 16 ψήφους ο Βέλγος Χέρμαν Βούιτς.
Επειδή δεν συγκετρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία των 261 ψήφων για την εκλογή από τον πρώτο γύρο, η μυστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο κ. Διαμαντούρος θεωρείται ο επικρατέστερος για την ανάληψη της θέσεως του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442