Απίθανο να μεταβεί και δεύτερη ελληνική φρεγάτα στον Περσικό, τονίζει ο Γ.Παπαντωνίου
Ακρως υποθετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου το ενδεχόμενο να διατεθεί δεύτερο πλοίο σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ. Διέψευσε, παράλληλα, ότι υπάρχει ανάλογο αίτημα από την αμερικανική πλευρά.
28
Ακρως υποθετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου το ενδεχόμενο να διατεθεί δεύτερο πλοίο σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ.
Οι διευκολύνσεις, πρόσθεσε, που θα παράσχει η χώρα μας σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση της διεθνούς κοινότητας σε στήριξη σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ θα είναι στο πλαίσιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής προσπάθειας και θα περιοριστεί σε αυτή που παρείχε στο πρόβλημα του Αφγανιστάν.
Με άλλα λόγια, θα παρασχεθεί η βάση της Σούδας και οι λιμενικές διευκολύνσεις, με τις οποίες «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο ελληνικές ζωές», όπως είπε.
«Δεν θα πάνε Έλληνες στο Ιράκ», επανέλαβε ο κ. Παπαντωνίου και τόνισε πως ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για δεύτερο ελληνικό πλοίο, ή άλλα πρόσθετα αιτήματα, από τους Αμερικανούς. «Δεν ασκείται καμία πίεση προς εμάς», υπογράμμισε.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Γ.Παπαντωνίου τη Δευτέρα μετά από την παρακολούθηση εντυπωσιακής επίδειξη των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στις νησίδες Φλέβες, ανοιχτά της Βουλιαγμένης.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε τη σημασία των δυνατοτήτων αυτών που διαθέτει η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μία θάλλασα όπως το Αιγαίο, και εξέφρασε εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα αυτό.
Την επίδειξη παρακολούθησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης -με δηλώσεις του οποίου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ανακινήθηκε το ζήτημα Αμερικανικού αιτήματος για δεύτερο ελληνικό πλοίο στον Περσικό- και ο αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Θωμάς Κατοπόδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: 12 νεκροί από μεγάλη δασική φωτιά – Βρέθηκαν καμένοι στα αυτοκίνητά τους
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442