Απίθανο να μεταβεί και δεύτερη ελληνική φρεγάτα στον Περσικό, τονίζει ο Γ.Παπαντωνίου
Ακρως υποθετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου το ενδεχόμενο να διατεθεί δεύτερο πλοίο σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ. Διέψευσε, παράλληλα, ότι υπάρχει ανάλογο αίτημα από την αμερικανική πλευρά.
28
Ακρως υποθετικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου το ενδεχόμενο να διατεθεί δεύτερο πλοίο σε ενδεχόμενη επέμβαση εναντίον του Ιράκ.
Οι διευκολύνσεις, πρόσθεσε, που θα παράσχει η χώρα μας σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση της διεθνούς κοινότητας σε στήριξη σχετικού ψηφίσματος του ΟΗΕ θα είναι στο πλαίσιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής προσπάθειας και θα περιοριστεί σε αυτή που παρείχε στο πρόβλημα του Αφγανιστάν.
Με άλλα λόγια, θα παρασχεθεί η βάση της Σούδας και οι λιμενικές διευκολύνσεις, με τις οποίες «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο ελληνικές ζωές», όπως είπε.
«Δεν θα πάνε Έλληνες στο Ιράκ», επανέλαβε ο κ. Παπαντωνίου και τόνισε πως ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για δεύτερο ελληνικό πλοίο, ή άλλα πρόσθετα αιτήματα, από τους Αμερικανούς. «Δεν ασκείται καμία πίεση προς εμάς», υπογράμμισε.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Γ.Παπαντωνίου τη Δευτέρα μετά από την παρακολούθηση εντυπωσιακής επίδειξη των σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών στις νησίδες Φλέβες, ανοιχτά της Βουλιαγμένης.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε τη σημασία των δυνατοτήτων αυτών που διαθέτει η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μία θάλλασα όπως το Αιγαίο, και εξέφρασε εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα αυτό.
Την επίδειξη παρακολούθησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης -με δηλώσεις του οποίου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ανακινήθηκε το ζήτημα Αμερικανικού αιτήματος για δεύτερο ελληνικό πλοίο στον Περσικό- και ο αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Θωμάς Κατοπόδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442