Μέσω της μετανάστευσης αυξάνεται ο πληθυσμός στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η Eurostat
Το φαινόμενο της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Κοινοτική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για το 2002. Σύμφωνα με αυτήν, η αιτία της αύξησης του πληθυσμού της χώρας κατά το περασμένο έτος είναι η μετανάστευση.
53
Το φαινόμενο της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Κοινοτική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για το 2002. Σύμφωνα με αυτήν, η αιτία της αύξησης του πληθυσμού της χώρας κατά το περασμένο έτος είναι η μετανάστευση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθυσμός της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 30.000 άτομα και είναι 11.018.000 κάτοικοι.
Επίσης, κατά το 2002 σημειώθηκαν εννέα γεννήσεις και 9,4 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εμφανίζει μια μείωση του ρυθμού φυσικής – βιολογικής αύξησης του πληθυσμού της τάξης του -0,4%.
Έτσι, καταδεικνύεται ότι εάν δεν υπήρχε η μετανάστευση, στην Ελλάδα -όπως και στη Γερμανία και την Ιταλία- θα σημειωνόταν μείωση του πληθυσμού κατά το 2002.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες υποδοχής μεταναστών εντός της ΕΕ, με ποσοστό της τάξης του 3,2%, όταν ο κοινοτικός μέσος όρος αγγίζει το 2,7%.
Πάντως, μεγαλύτερα ποσοστά υποδοχής μεταναστών εμφανίζουν η Πορτογαλία (6,7%), η Ισπανία (5,6%), το Λουξεμβούργο (6,7%) και η Σουηδία (3,7%).
Κατά το 2002, ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε συνολικά (γεννήσεις και πάσης φύσεως μετανάστευση) κατά 2,8%. Ο μέσος όρος αύξησης του πληθυσμού στην ΕΕ ήταν της τάξης του 3,6%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μικρότερο ποσοστό θανάτων εμφανίζει η Ιρλανδία (7,7%), καθώς και ότι ο μέσος όρος θανάτων στην ΕΕ είναι της τάξης του 9,7%, ενώ ο μέσος όρος γεννήσεων αγγίζει το 10,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442