Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Η διγλωσσία της τουρκικής πλευράς καθυστερεί τη λύση του Κυπριακού εκτιμά ο Γλ.Κληρίδης

Η διγλωσσία της τουρκικής πλευράς καθυστερεί τη λύση του Κυπριακού εκτιμά ο Γλ.Κληρίδης

Την άποψη ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των Ρ.Τ.Ερντογάν και Ρ.Ντενκτάς, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας, σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού δεν επιτρέπουν ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα εξέφρασε την Πέμπτη ο Κύπριος πρόεδρος, Γλ.Κληρίδης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

53

Την άποψη ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των Τ.Ερντογάν και Ρ.Ντενκτάς, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού δεν επιτρέπουν ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα εξέφρασε την Πέμπτη ο Κύπριος πρόεδρος, Γλ.Κληρίδης.

Μιλώντας σε τελετή, κατά την οποία τιμήθηκε από τη φοιτητική παράταξη του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία, για την πολύχρονη προσφορά του στην πολιτική ζωή της Κύπρου, ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στη στάση της Τουρκίας για το σχέδιο Ανάν και δήλωσε ότι αναμένει να ξεκαθαρίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι «η περίοδος που διανύουμε χρειάζεται γερά νεύρα, σταθερότητα στις θέσεις μας και ταυτόχρονα να εδραιωθεί περαιτέρω η αντίληψη ότι η μη λύση δεν οφείλεται σε δική μας απροθυμία και έλλειψη πολιτικής βούλησης».

Παράλληλα, χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζοντάς τις -πάντως- εσωτερικό θέμα της τουρκοκυπριακής κοινότητας. «Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να είναι και να φαίνεται ότι πραγματοποιούνται χωρίς τη δική μας ανάμειξη» τόνισε και προσέθεσε ότι το κλίμα που υπάρχει στα Κατεχόμενα δημιουργήθηκε κυρίως λόγω της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Επισήμανε, δε, ότι «η ένταξη της Κύπρου έχει μεγάλη σημασία στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και δίδει στους Τουρκοκυπρίους το μήνυμα ότι οι θεωρίες των δύο κρατών με σύνορα είναι ξεπερασμένες και ότι η μόνη λύση που πρέπει να επιτευχθεί είναι μέσα στο πνεύμα της ευρωπαϊκής ενότητας».

Εξ άλλου, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γλ.Κληρίδης επέκρινε όσους από την Ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψαν το σχέδιο Ανάν χωρίς συζήτηση, και εξέφρασε την άποψη ότι η δημόσια συζήτηση δεν είναι αναγκαία, καθώς εάν επιτευχθεί συμφωνία στο χρονικό διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στο Ραούφ Ντενκτάς, ο Κύπριος πρόεδρος τον χαρακτήρισε έξυπνο, αλλά σημείωσε ότι η στάση του είναι ριζωμένη στο παρελθόν και ότι προωθεί λύσεις που «αντανακλούν τις ανωμαλίες του παρελθόντος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies