Με το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων υποδέχτηκε ο κόσμος το 2003
Οι εορτασμοί για την έλευση του 2003 σ όλο τον κόσμο επισκιάσθηκαν από το διάχυτο φόβο για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Στις πρωτεύουσες όπου είχαν οργανωθεί εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά.
27
Οι εορτασμοί για την έλευση του 2003 σ όλο τον κόσμο επισκιάσθηκαν από το διάχυτο φόβο για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις. Στις πρωτεύουσες όπου είχαν οργανωθεί εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η περίπτωση ενός νέου χτυπήματος.
Όπως μεταδίδει το BBC, στην Ινδονησία, η πρόεδρος Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Μπαλί όπου τον περασμένο Οκτώβριο σημειώθηκε ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα με εκατοντάδες θύματα. «Διατηρούμε τις ελπίδες μας για το μέλλον. Ζητώ από όλους τους Ινδονήσιους να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια» είπε η κ. Σουκαρνοπούτρι στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία της Κούτα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο των δολοφονικών επιθέσεων.
Στο Σίδνεϊ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν τα πυροτεχνήματα γύρω από το λιμάνι. «Μετά όλο το θόρυβο, όλη τη συζήτηση για την τρομοκρατία, είναι πολύ ευχάριστο που οι Αυστραλοί έχουν ξεπεράσει τις δυσκολίες» υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Φρανκ Σάρτορ. Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Αυστραλοί ήταν ανάμεσα στους τουρίστες που έχασαν τη ζωή τους στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβριο.
Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στους εορτασμούς στη Νέα Υόρκη. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Times Square για να συμμετάσχουν στο παραδοσιακό πάρτι της πρωτοχρονιάς. «Είναι απόλυτα ασφαλές να πάει κάποιος στην πλατεία» δήλωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Στο Λονδίνο, λόγω έργων, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πάρτι της πρωτοχρονιάς στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο Παρίσι 6.500 περίπου αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση προστασίας των πολιτών και στο Βερολίνο ένα εκατομύριο άνθρωποι υποδέχθηκαν το νέο έτος στην πύλη του Βραδεμβούργου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442