Ο Mika Hakkinen αρνήθηκε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του πρωταθλήματος και επιβεβαίωσε ότι διαπραγματεύεται με τη McLaren την ανανέωση του συμβολαίου του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.



Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσω δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.



Χθές Πέμπτη 12 Ιουλίου στο Silverstone, όπου θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το Grand Prix Βρετανίας, ο επικεφαλής της McLaren, ο Φινλανδός οδηγός και ο manager του, Keke Rosberg, διέψευσαν σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Auto Bild και τα σενάρια περί αποχώρησης. Μάλιστα, με ανακοίνωσή τους δημοσιοποίησαν ότι οι δύο πλευρές συζητούν για την ανανέωση του συμβολαίου του Mika Hakkinen με τη βρετανική ομάδα.



Μετά το γαλλικό Grand Prix ξεκουράστηκα λίγες ημέρες στη Φινλανδία, όπου και ενημερώθηκα για τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο μέλλον μου. Η McLaren έχει τη δυνατότητα να με κρατήσει και το 2002 και αυτήν την περίοδο συζητώ με τον Ron Dennis. Είμαι αρκετά χαλαρός με την κατάσταση που επικρατεί και, όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, ο κύριος στόχος μου είναι να κερδίσω κάποιους αγώνες φέτος και σε αυτό θα επικεντρωθώ και στο Silverstone δήλωσε ο Mika Hakkinen.



Ο Φινλανδός οδηγός βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει μόλις εννέα βαθμούς στους δέκα πρώτους αγώνες της χρονιάς, ενώ η διαφορά του από τον David Coulthard έχει αυξηθεί στους 38 βαθμούς.



Ο Ron Dennis, από την πλευρά του, αναφερόμενος στους οδηγούς που θα βρίσκονται στο cockpit των McLaren το 2002 τόνισε χαρακτηριστικά ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα θα είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν θα θέτουμε τα κριτήρια επιλογής οδηγών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αισθανόμαστε άνετα με τις διαθέσιμες επιλογές και η ανακοίνωση που θα αφορά στους οδηγούς μας θα γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή. Δεν ασχολούμαστε πάντως μόνο με τους δύο που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αλλά και με τον οδηγό δοκιμών, ο οποίος έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα εξέλιξης.

auto.in.gr