Formula 1: Ταχύτερος ο D.Coulthard στις δοκιμές της Βαλένθια
Ο David Coulthard με McLaren αναδείχθηκε ταχύτερος οδηγός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα της Βαλένθια, στην Ισπανία. Ωστόσο, το πρόγραμμα δοκιμών δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η έντονη βροχόπτωση ματαίωσε τα σχέδια των ομάδων.
Ο David Coulthard με McLaren αναδείχθηκε ταχύτερος οδηγός για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα της Βαλένθια, στην Ισπανία. Ωστόσο, το πρόγραμμα δοκιμών δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η έντονη βροχόπτωση ματαίωσε τα σχέδια των ομάδων.
Ο Σκοτσέζος οδηγός της McLaren, ο οποίος, μάλιστα, κατέρριψε δύο φορές το ρεκόρ γύρου της πίστας τις τελευταίες δύο μέρες, συνέχισε να σημειώνει καλούς χρόνους στο τιμόνι της MP4-16, αφήνοντας στη δεύτερη θέση -με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά- τον Jos Verstappen. Ο Ολλανδός, που οδηγούσε το περυσινό μονοθέσιο της Arrows με το νέο κινητήρα της Asiatech, είχε μία αρκετά φορτωμένη τελευταία ημέρα, καθώς πραγματοποίησε περισσότερους από 83 γύρους.
Ο οδηγός δοκιμών της McLaren, ο Alex Wurz, ταλαιπωρήθηκε μία ακόμη φορά από μηχανικά προβλήματα, οδηγώντας τη γρήγορη αλλά αναξιόπιστη, μέχρι στιγμής, MP4-16. Ο Αυστριακός οδηγός σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο την τελευταία ημέρα και ήταν περίπου δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον team-mate του, David Coulthard.
Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Jordan, Jarno Trulli και Heinz-Harald Frentzen, αντίστοιχα, οι οποίοι, μάλιστα, σημείωσαν και από μία έξοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Ο Γερμανός οδηγός της Jordan μοιράστηκε τον ίδιο χρόνο και την πέμπτη θέση με τον Nick Heidfeld της Sauber.
Ο Enrique Bernoldi, έβδομος ταχύτερος οδηγός, σημείωσε επίσης μία έξοδο, όταν κόλλησε το γκάζι της νέας Arrows A22, χωρίς, ευτυχώς, δυσάρεστες συνέπειες. Η έξοδος αυτή είχε αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι μηχανικοί της ομάδας να αλλάξουν την μπροστινή ανάρτηση, χάνοντας αρκετό χρόνο από αυτόν που είχαν στη διάθεσή τους για τις δοκιμές.
Ο Kimi Raikkonen της Sauber ήταν ένα ακόμη από τα θύματα του ολισθηρού οδοστρώματος. Ο νεαρός Φινλανδός, παρά τη θεαματική του έξοδο από την πίστα, κατάφερε να συμπληρώσει 17 γύρους και να πλασαριστεί στην ένατη θέση, προτού εγκαταλείψει τις δοκιμές εξαιτίας ενός προβλήματος που ανέκυψε στη μετάδοση του μονοθεσίου του.
Η όγδοη θέση ανήκε στον Luciano Burti της Jaguar, ενώ στη δέκατη βρέθηκε ο team-mate του Eddie Irvine, με το δεύτερο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας. Ο Ιρλανδός οδήγησε τελευταία φορά την Jaguar R2 πριν ταξιδέψει για τη Μελβούρνη -όπου θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος 2001- και σημείωσε τον αργότερο χρόνο, όντας σχεδόν έξι δευτερόλεπτα εκτός του ρυθμού.
Οι χρόνοι των δοκιμών στην πίστα της Βαλένθια | ||||
Θέση | Οδηγός | Μονοθέσιο | Ελαστικά | Χρόνος |
1 | D.Coulthard | McLaren | Bridgestone | 1:29,323 |
2 | J.Verstappen | Arrows | Bridgestone | 1:31,292 |
3 | A.Wurz | McLaren | Bridgestone | 1:31,302 |
4 | J.Trulli | Jordan | Bridgestone | 1:31,976 |
5 | H.H.Frentzen | Jordan | Bridgestone | 1:32,063 |
6 | N.Heidfeld | Sauber | Bridgestone | 1:32,063 |
7 | E.Bernoldi | Arrows | Bridgestone | 1:33,301 |
8 | L.Burti | Jaguar | Michelin | 1:34,038 |
9 | K.Raikkonen | Sauber | Bridgestone | 1:34,412 |
10 | E.Irvine | Jaguar | Michelin | 1:35,244 |
auto.in.gr
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα
- Οι Metallica στην playlist του τρόμου: Aπό τα δωμάτια βασανιστηρίων στις υπηρεσίες του Χέγκσεθ
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-3 σετ: Νίκη στην Πυλαία οι «πράσινοι» και δεύτερο σερί πρωτάθλημα (vids)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχος
- Επανέρχεται η αφρικανική σκόνη: Αυτές είναι οι επτά περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
- Ο Δένδιας, ο Άδωνης και η συζήτηση για ενδεχόμενες επισκέψεις στο… διάστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442