Formula 1 – Grand Prix Αυστραλίας : Οι δύο McLaren στην πρώτη σειρά της εκκίνησης
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μίκα Χάκινεν, θα ανοίξει την αυλαία του Πρωταθλήματος F1, ξεκινώντας πρώτος στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη. Δεύτερος ταχύτερος, ο έτερος στην ομάδα της McLaren, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος ουσιαστικά στέρησε από το Μίκαελ Σουμάχερ τη δυνατότητα να διεκδικήσει την pole position.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μίκα Χάκινεν, θα ανοίξει την αυλαία του Πρωταθλήματος F1, ξεκινώντας πρώτος στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη. Δεύτερος ταχύτερος, ο έτερος στην ομάδα της McLaren, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος ουσιαστικά στέρησε από το Μίκαελ Σουμάχερ τη δυνατότητα να διεκδικήσει την pole position.
Λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος των χρονομετρημένων γύρων και ενώ ο Γερμανός ήταν στην πίστα για το τελευταίο του γύρο με το εφεδρικό Ιταλικό μονοθέσιο, ο Κούλθαρντ χάνοντας το πίσω μέρος του μονοθεσίου του, διέλυσε τη McLaren στον προστατευτικό τοίχο, προκαλώντας διακοπή της διαδικασίας. Παρ όλα αυτά, ο Σουμάχερ είναι αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα, αφού όπως δήλωσε, η μεγάλη διάρκειά του θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη.
Εν τούτοις, μετά τον τρίτο ταχύτερο χρόνο του Σουμάχερ, ο ομόσταυλός του, Ρούμπενς Μπαρικέλο πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, παρά τα προβλήματα πρόσφυσης της Ferrari, που ταλαιπώρησαν την ιταλική ομάδα (στο δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών, ο Σούμι είχε διαλύσει το μονοθέσιό του για τον ίδιο λόγο).
Ευχάριστη ήταν η κατάληξη για τους οδηγούς της Jordan, Χάϊνς-Χάραλντ Φρέντζεν και Γιάρνο Τρούλι, με τον 5ο και 6ο ταχύτερο χρόνο αντίστοιχα, όπως και για τον Έντι Ερβάιν (νικητή του GP Αυστραλίας 1999), που παρά τα προβλήματα αξιοπιστίας του κινητήρα της Jaguar κατά την διάρκεια των δοκιμών, σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο, εν αντιθέσει με τον Τζόνι Χέρμπερτ που θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 20η θέση.
Ο Ζακ Βιλνέβ, με δύο αυστραλιανές pole-position στο ενεργητικό του το 1996 και το 1997, δήλωσε ευχαριστημένος με την 9η θέση στη γραμμή της εκκίνησης, ενώ ο team-mate για την ομάδα της BAR, Ρικάρντο Ζόντα, αρκέστηκε στον 16ο ταχύτερο χρόνο, έχοντας προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων και δύο τετακέ που διέκοψαν την προσπάθειά του.
Ο 11ος χρόνος του Ραλφ Σουμάχερ ανακούφισε τον αρχηγό της Williams-BMW, Φρανκ Ουϊλιαμς, αφού ο πρωτάρης στη Formula 1, Τζένσον Μπάτον -ο οποίος λίγο πριν το τέλος των ελεύθερων δοκιμών απογείωσε το μονοθέσιο με 250 χ.α.ω. πατώντας σε kerb (αποτρεπτικό διάζωμα)- τέθηκε προτελευταίος στη λίστα, καθώς η Williams που οδηγεί αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.
Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε το Grand Prix Αυστραλίας σε απευθείας μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τις πρωϊνές ώρες (04:40) της Κυριακής και σε επανάληψη το απόγευμα (16:30) της ίδιας ημέρας.
Αποτελέσματα χρονομετρημένων γύρων – Σειρά εκκίνησης