Αυξημένη κίνηση στην αγορά – Στα ύψη οι τιμές στα οπωροκηπευτικά και τα καύσιμα
Σε εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, οι τιμές των οπωροκηπευτικών παρέμειναν υψηλές λόγω κακοκαιρίας, όπως αυξημένες ήταν και οι τιμές των καυσίμων εξαιτίας ανοδικών τάσεων στις διεθνείς αγορές.
37
Σε εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, οι τιμές των οπωροκηπευτικών παρέμειναν υψηλές λόγω κακοκαιρίας, όπως αυξημένες ήταν και οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου λόγω της ανοδικών τάσεων στις διεθνείς αγορές.
Στα οπωρολαχανικά, οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρατηρούνται από τις αρχές του μήνα σε κουνουπίδια (10,89%), λάχανα (5,93%), μελιτζάνες (7,99%), παντζάρια (5,19%), πιπεριές (9,17%) και αγγουράκια (10,79%).
Στη Θεσσαλονίκη η αγορά ήταν πιο υποτονική σε σχέση με την Αθήνα. Οι καταστηματάρχες του Μοδιάνο στη συμπρωτεύουσα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χαμηλή κίνηση με τη φράση ο «κόσμος δεν έχει χρήματα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένα μέρος των καταναλωτών κατευθύνεται στα συνοικιακά σούπερ μάρκετ.
Αυξημένες κατά 6% εμφανίζονται οι τιμές των βενζινών και κατά 8% του πετρελαίου θέρμανσης, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, λόγω της εξέλιξης των διεθνών τιμών, ενώ η κακοκαιρία διατηρεί ψηλά τις τιμές των οπωροκηπευτικών στην αγορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και των ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, προκύπτει ότι στις τελευταίες δύο εβδομάδες η τιμή της βενζίνης ανέβηκε κατά 6% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 12%, αν και τα διυλιστήρια υπολογίζουν την αύξηση ακόμα μεγαλύτερη, δηλαδή 10% για τη βενζίνη και 12% για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 35 λεπτά το λίτρο, της αμόλυβδης στα 75 λεπτά και της σούπερ στα 80 λεπτά.
Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν σήμερα Δευτέρα στις 20:30, ενώ αύριο παραμονή Χριστουγέννων θα κλείσουν στις 18:00
Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν αύριο ψωμί για τρεις ημέρες, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα τα αρτοπωλεία θα είναι ανοικτά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι για ψήσιμο φαγητού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442