Η ΕΕ ενέκρινε δύο έλαια από γενετικά τροποποιημένο βαμβάκι
Βρυξέλες: Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε δύο βαμβακέλαια που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένο βαμβάκι για χρήση σε τρόφιμα στο ευρωπαϊκό μπλοκ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τη δέσμευση πολλών από τις χώρες της ΕΕ για τον αποκλεισμό νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Βρυξέλες: Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενέκρινε δύο βαμβακέλαια που προέρχονται από γενετικά
τροποποιημένο βαμβάκι για χρήση σε τρόφιμα στο ευρωπαϊκό μπλοκ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τη δέσμευση πολλών από τις χώρες της ΕΕ για τον αποκλεισμό νέων γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Τα βαμβακέλαια αυτά, από τροποποιημένο βαμβάκι της εταιρείας Monsanto, κρίθηκαν ευνοϊκά από βρετανικές ρυθμιστικές αρχές και είναι σχεδόν ίδια με τα υπάρχοντα βαμβακέλαια, προσθέτει η Επιτροπή.
Το βαμβακέλαιο χρησιμοποιείται ως συστατικό σε κέικ, ψωμί και άλλα τυποποιημένα τρόφιμα.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442