Προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας επιθυμεί να προωθήσει ο Συνασπισμός
Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στηρίζει ο Συνασπισμός, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ν.Κωνσταντόπουλο. Επισήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΝ θα εργαστεί για την περαιτέρω προσέγγιση Αθήνας-Αγκυρας.
31
Την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στηρίζει ο Συνασπισμός, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ν.Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Επισήμανε ακόμη ότι ο ΣΥΝ θα εργαστεί για την περαιτέρω προσέγγιση Αθήνας-Αγκυρας.
Τα εμπόδια στον δρόμο της επίλυσης του Κυπριακού θα είναι εναντίον της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου, είπε ακόμα ο κ. Κωνσταντόπουλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σύμβουλο του κ. Ερντογάν κ. Σαμπάν Ντισλί, και τόνισε ότι η δυναμική που δημιουργήθηκε μετά την Κοπεγχάγη πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των λαών.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια μέθοδο περιμένουν από την Τουρκία για την Κύπρο, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι ουσιαστικές και πρακτικές συζητήσεις πρέπει να λάβουν χώρα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο κ. Ντισλί είπε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την επίλυση του Κυπριακού. Αναφερόμενος στην συζήτηση που επίκειται στην Βουλή των Ελλήνων για το Κυπριακό, ο κ. Ντισλί ζήτησε την συμβολή του Συνασπισμού για την «άρση του εμπορικού αποκλεισμού» της τουρκοκυπριακής πλευράς.
Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό κ. Γιασάρ Γιακίς και συζήτησαν σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα τις σχέσεις των δύο χωρών και τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων στη διαμόρφωση κλίματος φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442