Στις κάλπες και πάλι οι Σέρβοι για την εκλογή προέδρου
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι ψηφοφόροι στη Σερβία, για τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές, καθώς την προηγούμενη φορά οι εκλογές ακυρώθηκαν, αφού η αποχή είχε ξεπεράσει το 50%. Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον Β.Κοστούνιτσα.
37
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι ψηφοφόροι στη Σερβία, για την επαναληπτικές προεδρικές εκλογές, καθώς την προηγούμενη φορά οι εκλογές ακυρώθηκαν αφού η αποχή είχε ξεπεράσει το 50%.
Οι σφυγμομετρήσεις δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στον νυν πρόεδρο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, έναντι του υπερεθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι, ενώ ο τρίτος υποψήφιος, ο δεξιός πολιτικός Μπόρισλαβ Πέλεβιτς δεν διαφαίνεται να έχει προοπτική νίκης.
Οι περίπου 6,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε περίπου 8.600 εκλογικά τμήματα έως τις 8 το βράδυ.
Το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης είχε ακυρωθεί εξαιτίας της μικρής προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες, η οποία δεν έφτασε το ποσοστό 50% που απαιτείται για την επικύρωσή του. Πάντως, και αυτή τη φορά το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία προκαλεί ανησυχίες στην πολιτική ηγεσία, καθώς οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως το ενδιαφέρον των Σέρβων για τις εκλογές παραμένει μικρό.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν υπό την επίβλεψη εκπροσώπων του ΟΑΣΕ και του σερβικού Κέντρου για τις Ελεύθερες και Δημοκρατικές Εκλογές. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου δύο ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442