
Νέα στοιχεία για το μηχανισμό δράσης του ιού της γρίπης
Λονδίνο: Πολύ κοντά στην ανακάλυψη των αιτιών που καθιστούν θανατηφόρο τον ιό της γρίπης πιστεύουν ότι βρίσκονται επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Λονδίνο: Πολύ κοντά στην ανακάλυψη των αιτιών που καθιστούν θανατηφόρο τον ιό της γρίπης πιστεύουν ότι βρίσκονται επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται συνεχώς και ένα πολύ ανθεκτικό στέλεχος μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε στιγμή. Στο πλαίσιο της έρευνας κατάφεραν να απομονώσουν μια μορφή του ιού που στο παρελθόν είχε ενοχοποιηθεί για πρόκληση θανάτων, και να εξετάσουν την επίδρασή του σε πειραματόζωα.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι, όπως ήταν φυσικό, ενεργοποιήθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, το οποίο παρήγαγε υψηλά ποσοστά κυτταροκινών, δηλαδή ουσιών που καταστρέφουν τα επιζήμια κύτταρα.
Όμως οι εν λόγω ουσίες κατέληξαν να επιτίθενται στα υγιή κύτταρα του οργανισμού, προκαλώντας το θάνατό τους στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Η θεωρία αυτή έρχεται για πρώτη φορά σε αντίθεση με τα έως τώρα γνωστά δεδομένα, που υποστήριζαν ότι ο ιός ευθύνεται άμεσα για τα περιστατικά θανάτων σε πλήθος ασθενών.
“Τα καινούργια στοιχεία μπορούν να μας βοηθήσουν να παρασκευάσουμε στο μέλλον ένα αποτελεσματικό φάρμακο που θα αποτρέπει την εκδήλωση θανατηφόρου γρίπης, ωστόσο πρέπει προηγουμένως να πραγματοποιηθεί έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος”, τονίζουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.
Η τελευταία επιδημία θανατηφόρου γρίπης είχε εκδηλωθεί το 1918, έτος κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Ευρώπη. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, 18 άτομα πέθαναν στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός το οποίο έκτοτε έχει θέσει σε επαγρύπνηση τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.
health.in.gr
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής


