Το κόστος ζωής παραμένει στην πρώτη σειρά των παραπόνων των καταναλωτών
Λίγο πριν το φράγμα των 120.000 (119.909) σταμάτησαν τα παράπονα των καταναλωτών προς το ΙΝΚΑ, κατά το ενδεκάμηνο του 2002. Το κόστος ζωής καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των παραπόνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Λίγο πριν το φράγμα των 120.000 (119.909) σταμάτησαν τα παράπονα των καταναλωτών προς το ΙΝΚΑ, κατά το ενδεκάμηνο του 2002. Το κόστος ζωής καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των παραπόνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Παρ όλα αυτά, ο αριθμός των παραπόνων για το κόστος ζωής παρουσιάζει σχετική κάμψη και από 11,9% ως ποσοστό του συνόλου που ήταν τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο έπεσε στο 11,07% και το Νοέμβριο στο 10,62%.
Από την άλλη πλευρά, αυξητική τάση παρουσιάζουν τα παράπονα για τις ασφάλειες, οι οποίες καταλαμβάνουν ήδη την 15η θέση με 2,66% των παραπόνων. Αυξητική τάση επίσης παρουσιάζεται στα λεγόμενα «παράπονα της οικονομικής δυσπραγίας» (ψωμί, ενοίκια, ΔΕΗ), ενώ τα κέντρα αδυνατίσματος καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση.
Αναλυτικά, στον πίνακα των παραπόνων, οι «τιμές-ευρώ» συγκέντρωσαν 12.741 παράπονα, τα τρόφιμα 10.803, ο τουρισμός και η ψυχαγωγία 9.187, τα κέντρα αδυνατίσματος 8.604, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι «τράπεζες-πιστωτικές κάρτες» με 8.322 παράπονα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων