31

Τις επαφές με βουλευτές όλων των κομμάτων συνεχίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Κ.Σκανδαλίδης, προκειμένου να καταλήξει σε πρόταση για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται πάντως να κατατεθεί έως το τέλος του έτους.

Στη δέσμευση αυτή προέβη ο υπουργός μετά τη συνάντησή του με το βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη δυσκολία κατάρτισης του συγκεκριμένου νόμου, ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως υπάρχει «μια πανσπερμία απόψεων» που ξεκινάει με προτάσεις που υποστηρίζουν την απόλυτη απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος του βουλευτή, μέχρι προτάσεις για την εξαίρεση κάποιας επαγγελματικής δραστηριότητας.

Πιο «βατά» είναι τα θέματα που θα ρυθμίζει ο νόμος και που αφορούν το ασφαλιστικό των βουλευτών ή την επάνοδό τους στο επάγγελμα, μετά το πέρας της βουλευτικής τους θητείας.

Ο κ. Παυλόπουλος, παρόλο που ζήτησε επίμονα την εντός του έτους κατάθεση του νομοσχέδιου, δεν θέλησε να διατυπώσει προτάσεις για το θέμα και είπε πως «στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα η κυβέρνηση είναι εκείνη που έχει την πρωτοβουλία της έκδοσης των σχετικών νόμων»

«Η ΝΔ μπορεί να έχει πολλές απόψεις, αλλά σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τάξη θα εκθέσει τις απόψεις της όταν υπάρξει σχέδιο νόμου στη Βουλή» κατέληξε ο κ.Παυλόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ