Νέο εποπτικό μηχανισμό κατά της οικοδομικής αυθαιρεσίας δημιουργεί το υπουργείο Αιγαίου
Nα θέσει υπό έλεγχο την αυθαιρεσία της οικοδομικής δραστηριότητας σε πάνω από 30 νησιά, σε 260 παραδοσιακούς οικισμούς και χώρους φυσικού κάλλους που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του επιχειρεί το υπουργείο Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν.Σηφουνάκης.
Με 100 αρχιτέκτονες, περιβαλλοντολόγους και τεχνολόγους – ελεγκτές το υπουργείο Αιγαίου επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο την αυθαιρεσία της οικοδομικής δραστηριότητας σε πάνω από 30 νησιά, σε 260 παραδοσιακούς οικισμούς και χώρους φυσικού κάλλους, που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης.
Ο νέος εποπτικός οργανισμός λειτουργεί από σήμερα με 23 διορισμένους επιστήμονες, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ορκωμοσίας και ανάληψης των καθηκόντων άλλων 30 εμπειρογνωμόνων, αριθμός που θα αυξηθεί σταδιακά στα 100 άτομα.
Όπως σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης εξασφαλίστηκαν σε 13 νησιά έδρες των υπηρεσιών οι χώροι στέγασης τους σε κατάλληλα και πλήρως εξοπλισμένα γραφεία. Οι υπηρεσίες αυτές σταδιακά λειτουργούν από την 1η Δεκεμβρίου 2002 στις πρωτεύουσες των πέντε Νομών και στις έδρες των οκτώ Επαρχείων στο Αιγαίο σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Σύρο, Λήμνο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Νάξο, Θήρα, Μήλο.
Με τη σταδιακή πλήρη λειτουργία των νέων υπηρεσιών θα καταργηθούν, όπως εξήγησε ο κ. Σηφουνάκης, τα Συμβούλια Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ).
«Η σύσταση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι αποκεντρωμένες νέες υπηρεσίες συμπληρώνουν την παρέμβασή μας για την προστασία και διατήρηση ισορροπίας του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος του Αιγαίου», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης προσθέτοντας ότι οι νέες περιφερειακές υπηρεσίες θα γίνουν κυψέλες τροφοδοσίας με παροχή βοήθειας και γνώσης στους κατοίκους των νησιών αλλά και στο τεχνικό κόσμο του Αιγαίου.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.