Μύριες όσες οι συνέπειες από τη μη αποδοχή του σχεδίου Ανάν, εκτιμά ο Κ.Στεφανόπουλος
«Το σχέδιο Ανάν μπορεί να έχει τη μύρια όσα ελαττώματα, αλλά η μη αποδοχή του μπορεί να επιφέρει τις μύριες όσες συνέπειες» τόνισε το Σάββατο από την Πάτρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
«Το σχέδιο Ανάν μπορεί να έχει τη μύρια όσα ελαττώματα, αλλά η μη αποδοχή του μπορεί να επιφέρει τις μύριες όσες συνέπειες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του το Σάββατο ο Δήμαρχος Πάτρας, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.
Αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι υπάρχει η προσδοκία που επιτρέπει την αισιοδοξία για το ζήτημα αυτό, εκφράζοντας, παράλληλα, την ευχή να επέλθει όσο το δυνατό πιο σύντομα η επίλυση του Κυπριακού.
Νωρίτερα, ο κ. Στεφανόπουλος παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, ενώ ακολούθησε μαζί με εκατοντάδες πιστούς τη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας, ενώ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέστη η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59