Στον αέρα το σύστημα των «φωτοκλήσεων» για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδες
Προβληματική είναι η εφαρμογή του συστήματος των κλήσεων από κάμερες της Τροχαίας για είσοδο σε λεωφορειολωρίδα. Παραβάτες που οδηγήθηκαν στο Πταισματοδικείο αθωώθηκαν, ενώ στο ΣτΕ εκκρεμεί η γνωμοδότηση σχετικά με την συνταγματικότητα του μέτρου.
Προβληματική εμφανίζεται η εφαρμογή του συστήματος των κλήσεων από κάμερες της Τροχαίας για είσοδο οχήματος σε λεωφορειολωρίδα. Παραβάτες που οδηγήθηκαν στο Πταισματοδικείο αθωώθηκαν, ενώ στο ΣτΕ εκκρεμεί η γνωμοδότηση σχετικά με την συνταγματικότητα του μέτρου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος την Παρασκευή, οι πρώτες εκδικάσεις υποθέσεων για παραβάτες οδηγούς, οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο, οδήγησαν στην αθώωσή τους, καθώς έγινε αποδεκτό το επιχείρημα ότι εξαναγκάστηκαν να εισέλθουν στη λεωφορειολωρίδα προκειμένου να αποφύγουν τροχαίο ατύχημα.
Σε άλλες περιπτώσεις το δικαστήριο δέχθηκε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΣτΕ περί της συνταγματικότητας ή μη της νομοθεσίας που επιτρέπει την παρακολούθηση των οδηγών μέσω του «ηλεκτρονικού ματιού». Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι η αναβολή αυτή θα οδηγήσει σε παραγραφή των πταισματικών παραβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των παραβάσεων που σημειώνονται καθημερινά στις λεωφορειολωρίδες είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη αποσταλεί τουλάχιστον 9.000 «φωτοκλήσεις» σε οδηγούς.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.