Μειωμένος ο καταλογισμός του Π.Καζάκου κατά το θεράποντα ιατρό του στον Κορυδαλλό
Μειωμένο καταλογισμό είχε ο Παντελής Καζάκος κατά την προ τριών ετών δολοφονία δύο μεταναστών και τραυματισμό άλλων επτά, όπως κατέθεσε τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο θεράπων ιατρός του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Κορυδαλλού, Γ.Δημόπουλος.
51
Μειωμένο καταλογισμό είχε ο Παντελής Καζάκος κατά την προ τριών ετών δολοφονία δύο μεταναστών και τραυματισμό άλλων επτά, σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των Φυλακών Κορυδαλλού, Γιώργο Δημόπουλο.
Καταθέτοντας τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η δίκη του Παντελή Καζάκου, ο Γ.Δημόπουλος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από παρανοϊκή ψύχωση, η οποία βρίσκεται πλέον σε ύφεση λόγω της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθεί.
Εν τω μεταξύ, μικροεπεισόδιο σημειώθηκε όταν σε μία διακοπή της δίκης ο Κούρδος Μοχάμεντ Σερίφ, ο οποίος έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από τα πυρά του Καζάκου, πέταξε ένα φλυτζάνι με καφέ προς έναν εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου και βουλευτή της ΝΔ, Χρ.Μαρκογιαννάκη, ο οποίος βρίσκονταν στο κυλικείο του Εφετείου. Ο συνήγορος του Π.Καζάκου τραυματίστηκε ελαφρά και το επεισόδιο δεν έλαβε διαστάσεις.
Ο Παντελής Καζάκος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Μάλιστα, η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν οι ρατσιστικές αντιλήψεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442