Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Με απώλειες 0,23% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα

Με απώλειες 0,23% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,23% στις 1.832,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 59,2 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε στο εύρος των 1.822 – 1.837 μονάδων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν άσχημα αποτελέσματα τριμήνου αυτή την εβδομάδα από τα κυριότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank (σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς) και της Εθνικής Τράπεζας (αύριο). Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση και κυρίως στις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,73% στις 912,09 μονάδες, ενώ ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε άνοδο 0,84% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 1,38%.

Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+9,60%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Τράπεζες (-1,38%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,53% στα 11,20 ευρώ), της Εγνατίας Τράπεζας (+2,14% στα 2,82 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-0,85% στα 9,38 ευρώ).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 214 ενισχύθηκαν, 90 υποχώρησαν και 71 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αγορά παραγώγων

Σε χαμηλούς τόνους διεξήχθησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στο τέλος της οποίας λήγουν οι σειρές παραγώγων μηνός Νοεμβρίου. Στα συμβόλαια του δείκτη FTSE 20 το discount περιορίσθηκε στο 0,30%, ενώ τα συμβόλαια στο δείκτη FTSE 40 κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Στα stock repos το ενδιαφέρον ήταν και σήμερα υποτονικό και επικεντρώθηκε στα συμβόλαια επί των μετοχών της Εθνικής και της Intracom. H αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 67,84 εκατ. ευρώ.

Οι δείκτες FTSE /ASE 20 και FTSE/ASE 40 έκλεισαν στις 912,09 και 203,52 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,73% και άνοδο 0,84% αντίστοιχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies