Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία έπληξε την Αθήνα τα ξημερώματα της Πέμπτης

Κακοκαιρία έπληξε την Αθήνα τα ξημερώματα της Πέμπτης

Δυνατές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έπληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης την Αττική. Παρατηρήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα, η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για βοήθεια και παραμένει σε επιφυλακή, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν.

38

Δυνατές βροχές και καταιγίδες έπληξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης την Αττική. Σε πολλές περιοχές μάλιστα, σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, ενώ έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα (αστραπές, κεραυνοί).

Τοχοντρό χαλάζι που έπεσε κυρίως στα δυτικά προάστεια (Περιστέρι, Μπουρνάζι, Ίλιον) προξένησε ζημιές σε πολλά ΙΧ ατοκίνητα, τζαμαρίες καταστημάτων κ.λπ.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μόνο τέσσερις κλήσεις για πλημμύρες από την περιοχή του Ασπρόπυργου, αλλά πολλές για πεσμένα δέντρα, πινακίδες και άλλα αντικείμενα.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και άνδρες του στρατού βρίσκονται, εξάλλου, στις κοίτες του Κηφισού για κάθε ενδεχόμενο.

Από τη δυνατή βροχή δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, λόγω συγκέντρωσης υδάτων.

Από την ομίχλη διεξάγεται με δυσχέρεια η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα περίχωρα της πρωτεύουσας (Χαλάνδρι, Γέρακα, Μαρκόπουλο, Χαϊδάρι) λόγω του ότι πολλοί φωτεινοί σηματοδότες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Χιόνια στη Μακεδονία

Έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να επικρατούν στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία, όπου τα χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη στα ορεινά των νομών Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Ημαθίας και Πέλλας. Από τη χθεσινή χιονόπτωση προβλήματα δημιουργήθηκαν στην επαρχιακή οδό Κοζάνης – Βλάστης, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και την επαρχιακή οδό Καστοριάς – Αμυνταίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα προβλήματα ξεπεράστηκαν καθώς η χιονόπτωση έχει σταματήσει και οι δρόμοι καθαρίστηκαν από τα εκχιονιστικά μηχανήματα των νομαρχιών.

Στη Θεσσαλονίκη από το πρωί πέφτει ψιλή βροχή και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στο κέντρο της πόλης τους 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Κοζάνη το θερμόμετρο δείχνει 3 βαθμούς Κελσίου και στη Φλώρινα 2 βαθμούς.

Ίδιο σκηνικό όλη την ημέρα

Για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη νησιωτική και Νότια Ελλάδα.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση από το βράδυ της Παρασκευής

Για αύριο, Παρασκευή, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα στην ανατολική και νότια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι πολύ εντονα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανώς στα νότια πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024