Αύξηση 6,8% σημείωσαν τα κέρδη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο
Αύξηση της τάξεως του 6,8% παρουσίασαν τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε κυρίως από τη βελτίωση των οργανικών εσόδων.
27
Αύξηση της τάξεως του 6,8% παρουσίασαν τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Ειδικότερα, τα αναλογούντα στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς κέρδη μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε 54,4 εκατ ευρώ, έναντι 51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αυξημένα κατά 6,8%, με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται σε 0,33 ευρώ έναντι 0,30 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε κυρίως από τη σημαντική βελτίωση των οργανικών εσόδων (καθαρά έντοκα έσοδα), αλλά και τη συγκράτηση των γενικών εξόδων.
Έτσι τα οργανικά κέρδη του εννεαμήνου (χωρίς να περιλαμβάνονται τα έκτακτα αποτελέσματα, οι προβλέψεις και τα αποτελέσματα των χρηματοοικονομικών πράξεων) διαμορφώθηκαν σε 109 εκατ. ευρώ, έναντι 61,3 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση 77,6%.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της επίδοσης του εννεαμήνου για τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς είναι:
* Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 31,9% και η βελτίωση του καθαρού περιθωρίου τόκων σε 2,72% από 2,54%.
* Η συγκράτηση των γενικών εξόδων λειτουργίας σε χαμηλότερα επίπεδα (-4%) και η αύξηση της κερδοφορίας ανά μετοχή μετά από φόρους κατά 6,8%.
* Η διαμόρφωση δείκτη ROE 16,2% προ φόρων και 12% μετά από φόρους, η αύξηση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων κατά 44,4% και η διατήρηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κοντά στο 12%.
Σημειώνεται ότι στα μεγέθη του 2002 περιλαμβάνεται η ETBAbank, ο έλεγχος της οποίας αποκτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442