Ισχνότατα τα στοιχεία σε βάρος του Γιάννη Σερίφη, κατά το δικηγόρο του
Ισχνότατο, από την άποψη των στοιχείων, χαρακτηρίζει το υλικό εις βάρος του Γιάννη Σερίφη ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης, σχολιάζοντας την κίνηση του εφέτη ειδικού ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπέκου να ασκήσει δίωξη εναντίον του για δύο κακουργήματα.
Ισχνότατο, από την άποψη των στοιχείων, χαρακτηρίζει το υλικό εις βάρος του Γιάννη Σερίφη ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης, σχολιάζοντας την κίνηση του εφέτη ειδικού ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπέκου να ασκήσει δίωξη εναντίον του για δύο πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Τα δύο αδικήματα για τα οποία κλήθηκε σε απολογία την Κυριακή ο Γιάννης Σερίφης είναι της «συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» και της «διακεκριμένης οπλοκατοχής».
Με βάση το κατηγορητήριο, ο Γ.Σερίφης θεωρείται ότι μετείχε στον ιδρυτικό πυρήνα της 17Ν, αφού ως αφετηρία έναρξης της δράσης του θεωρείται το 1975, ενώ η συμμετοχή του συνεχίζεται ως την έκρηξη στον Πειραιά, στις 29 Ιουνίου 2002.
Ο συνήγορός του, Σπ.Φυτράκης, μιλώντας στην Ελευθεροτυπία, έθεσε δύο ζητήματα που αναμένεται να αποτελέσουν και τη βάση της υπερασπιστικής του γραμμής:
1. Η «ισχνότητα των στοιχείων»: Το κατηγορητήριο φαίνεται να προκύπτει από τις καταθέσεις τριών συγκατηγορούμενών του (Π.Σερίφης, Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός).
2. Παραγραφή των αδικημάτων: Αναφορικά με το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, που θεωρείται συνεχές, ο κ. Φυτράκης σχολιάζει ότι για να έχει αναδρομική ισχύ πρέπει να περιγράφεται υλική πράξη μετά την ψήφιση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Σε ό,τι αφορά τη διακεκριμένη οπλοκατοχή, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη».
Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο εφέτης ανακριτής συγκέντρωσε τα στοιχεία εκείνα που θα ήταν επαρκή για την απαγγελία δίωξης σε βάρος του Γ.Σερίφη και την κλήση του σε απολογία, ώστε να αντικρούσει με στοιχεία και επιχειρήματα τα στοιχεία της δικογραφίας τα όσα του καταμαρτυρούν τρεις εκ των συγκατηγορούμενών του.
Σημειώνεται, πάντως, ότι ήδη ο Σάββας Ξηρός έχει εκδηλώσει τη διάθεση να ανασκευάσει την απολογία του. Ο Παύλος Σερίφης και ο Χριστόδουλος Ξηρός αναμένεται να κινηθούν σύντομα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων