
Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή – Ανοδος 1,41% στο Τόκιο
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς η ανακοίνωση της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας ασύρματων δικτύων Ericsson ότι οι ζημίες της διερύνθηκαν το τρίτο τρίμηνο χάλασε το θετικό κλίμα που είχε δημιουργήσει η Nokia.
27
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς η ανακοίνωση της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας ασύρματων δικτύων Ericsson ότι οι ζημίες της διερύνθηκαν το τρίτο τρίμηνο χάλασε το θετικό κλίμα που είχε δημιουργήσει χθες η Nokia.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 2,03% στις 2.571,59 μονάδες. Αυτή την εβδομάδα καταγράφει κέρδη 6% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων της Nokia και της Prudential. Από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 29%.
«Δεν βλέπω την αγορά να πηγαίνει υψηλότερα» δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Royal London Asset Management. «Οι επενδυτές έβγαλαν κάποια χρήματα τώρα και θα κλείσουν τις θέσεις τους» προσέθεσε.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,96% στις 4.088,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,68% στις 3.129,62 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 1,97% στις 3.109,86 μονάδες.
Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε στις 9.086,13 μονάδες, με κέρδη 1,41%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
