Πτώση 1,2% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο
Τη μεγαλύτερη πτώση των δέκα τελευταίων μηνών σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκαν οι αγορές αυτοκινήτων, ειδών ένδυσης και ηλεκτρονικών, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας «εκτροχιάζεται».
Τη μεγαλύτερη πτώση των δέκα τελευταίων μηνών σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκαν οι αγορές αυτοκινήτων, ειδών ένδυσης και ηλεκτρονικών αγαθών, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας «εκτροχιάζεται».
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,2% στα 302,5 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 0,6% τον προηγούμενο μήνα. Εάν εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,1% έναντι ανόδου 0,3% τον Αύγουστο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εμπιστοσύνη στην οικονομία έχει δέχεται ισχυρό πλήγμα, καθώς η Γουόλ Στριτ υποχωρεί, εντείνονται οι φήμες περί πολέμου στο Ιράκ και η κατάσταση της αγοράς εργασίας χειροτερεύει.
Αλλωστε τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των αλυσίδων λιανικής πώλησης Wal-Mart Stores, J.C. Penney και Federated Department Stores δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, που τροφοδοτούν τα 2/3 της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, επιβραδύνονται, περιορίζοντας την ισχύ της ανάκαμψης.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.