Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Πλήρη στήριξη προς τον Γιάννη Τζαννετάκο προσφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Πλήρη στήριξη προς τον Γιάννη Τζαννετάκο προσφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ικανοποίηση προκάλεσε στη ΝΔ η δήλωση στήριξης του Δ.Αβραμόπουλου προς τον Γ.Τζαννετάκο και τους υπόλοιπους υποψηφίους του κόμματος. Μιλώντας στην εφημερίδα Απογευματινή, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την επιλογή Τζαννετάκου «υπερβατική και τολμηρή».

38

Ικανοποίηση προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τον Γιάννη Τζαννετάκο, αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον Χρήστο Αγραπίδη. Μιλώντας στην εφημερίδα Απογευματινή τη Δευτέρα, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την επιλογή Τζαννετάκου «υπερβατική και τολμηρή, πέραν των συμβατικών κομματικών ορίων».

Ο νυν δήμαρχος σημειώνει επίσης για την υποψηφιότητα Τζανετάκου: «Το εάν τελικά είναι επιλογή νίκης, αυτό θα το δείξουν οι εκλογές». Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο πολιτικός και κομματικός χαρακτήρας που έχει πλέον δοθεί στη διεκδίκηση της υπερνομαρχίας είναι μια ακόμη πλευρά του σκληρού δικομματικού παιχνιδιού και υπ αυτή την έννοια και με δεδομένη την παραταξιακή συνείδηση, οι ψηφόφοροι κάνουν τις τελικές τους επιλογές.

Ο κ. Αβραμόπουλος ουσιαστικά καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Σε προεκλογικές περιόδους και μπροστά στον κοινό στόχο είναι αυτονόητη η ταύτιση με τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ηγεσίας. Αυτό ισχύει για κάθε κόμμα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του προς την Ντ.Μπακογιάννη, τον Β.Παπαγεωργόπουλο και Χρ.Αγραπίδη, τονίζοντας ότι οι τρεις υποψήφιοι του φιλελεύθερου χώρου έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Επίσης, χαρακτηρίζει σωστή τη στρατηγική του μεσαίου χώρου, που ακολουθεί ο κ. Καραμανλής, ενώ επιτίθεται κατά του υπουργείου Εσωτερικών και του Κώστα Σκανδαλίδη για τα λάθη στους εκλογικούς καταλόγους.

Η αντίδραση της ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Σταύρος Δήμας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισαν θετική την στήριξη του κ. Αβραμόπουλου προς τον κ. Τζαννετάκο. Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι τώρα ανοίγει περισσότερο η πόρτα της Ρηγίλλης για τον δήμαρχο Αθηναίων.

Πάντως ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι τις όποιες τελικές αποφάσεις του για το πολιτικό του μέλλον, θα τις ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στο Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάθε στήριξη προς τον κ. Τζαννετάκο και την κ. Μπακογιάννη είναι θετική, ιδίως όταν προέρχεται από ένα δήμαρχο σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που έχει μακρά αυτοδιοικητική εμπειρία».

Πριν αρχίσει η συνεδρίαση της ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης στη Ρηγίλλης υπό τον Κώστα Καραμανλή, οι Γ.Σουφλιάς και Μ.Λιάπης επιτέθηκαν στο κυβερνών κόμμα και στον πρωθυπουργό προσωπικά λέγοντας ότι επιδιώκουν την πόλωση, το διχασμό των πολιτών και την κατασυκοφάντηση της ΝΔ.

Ο κ. Λιάπης, ερωτηθείς για την πρόταση Λαλιώτη να μεταβληθεί το συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διαδήλωση κατά της 17Ν, ήταν επιφυλακτικός λέγοντας «φοβού τους Δαναούς καί δώρα φέροντες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies