Παρουσιάστηκε στη Λωζάνη το σχέδιο προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Το σχέδιο προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το 2003 παρουσίασε το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κατά την ετήσια συνεδρίασή του, που τελέστηκε υπό την προεδρία του Ζακ Ρογκ και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου.
71
Το στρατηγικό σχέδιο προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το 2003 παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στη Λωζάνη από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του ιδρύματος, Γιώργος Παπανδρέου.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου εγκαινίασε την εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την πραγμάτωση της εν λόγω ιδέας από την ευρύτερη Ολυμπιακή Οικογένεια (μέλη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Ολυμπιονίκες). Μεταξύ άλλων, τη διακήρυξη υπέγραψε ο πρώην ΓΓ του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι.
Αναφερόμενος στο σχέδιο δράσης που θα εφαρμοστεί για την προώθηση της ιδέας, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία στηρίζεται τόσο από τη ΔΟΕ όσο και από την ελληνική κυβέρνηση, την οργανωτική επιτροπή του Αθήνα 2004 και τις κυβερνήσεις πολλών άλλων χωρών», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η εκστρατεία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα βρει πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο.
Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι η ελληνική προεδρία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το α εξάμηνο του 2003 θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση αυτής της προσπάθειας.
Αναφερόμενος στην πιθανότητα να επιβληθεί εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2004, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ δήλωσε ότι «το Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας δεν μπορεί να ελέγξει αν θα γίνει πόλεμος ή όχι, προωθεί ωστόσο την επιλογή της ειρήνης.
Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν η χώρα στην οποία γεννήθηκε η ιδέα και ήδη η συμβολή των όλων των ελληνικών φορέων σε αυτή την κατεύθυνση είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη›. Παράλληλα, υπογράμμισε την ικανοποίησή του από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας.
Στη συνεισφορά της Ελλάδας στο διεθνές ειρηνευτικό κίνημα εστίασε τις δηλώσεις του και ο τέως ΓΓ του ΟΗΕ, Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, ο οποίος μίλησε για μια «παράδοση εκεχειρίας η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα και παραμένει εξαιρετικά σημαντική στις μέρες μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442