
Με οριακά κέρδη 0,18% πάνω από τις 1.880 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ την Παρασκευή
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο ΧΑΑ, με το γενικό δείκτη να κλείνει πάνω από τις 1.880 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των blue chips για να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο ΧΑΑ, με την αγορά να κλείνει πάνω από τις 1.880 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των «βαριών χαρτιών» για να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 1.882,93 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 117,52 εκατ. ευρώ.
Ενδοσυνεδριακά ανήλθε έως και τις 1.896 μονάδες, αλλά οι επενδυτές ρευστοποίησαν τις θέσεις τους στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα να κλείσει λίγο πάνω από τις 1.880 μονάδες.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, με «οδηγό» τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 952,15 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημείωσε άνοδο 0,66% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 0,23%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Συμμετοχών (+2,17%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Τηλεόρασης και Ψυχαγωγίας (-0,85%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,17% στα 11,62 ευρώ), της Informatics (+5,60% στα 5,28 ευρώ) και του Μπαλάφα (αμετάβλητες στα 3,02 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 155 ενισχύθηκαν, 132 υποχώρησαν και 87 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Νέα ανάρτηση Τραμπ για τα πυρηνικά της Τεχεράνης
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
