Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Καίριο λάθος η εκμηδένιση της προσφοράς του ΕΣΥ είπε ο πρωθυπουργός από τη Μεσσηνία

Καίριο λάθος η εκμηδένιση της προσφοράς του ΕΣΥ είπε ο πρωθυπουργός από τη Μεσσηνία

Το μήνυμα πως διαπράττουν καίριο λάθος όσοι εκμηδενίζουν την προσφορά του ΕΣΥ, η οποία αναβαθμίζεται κάθε χρόνο αισθητά, έστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κ.Σημίτης, από τη Μεσσηνία με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νέο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

51

Το μήνυμα πως διαπράττουν καίριο λάθος όσοι εκμηδενίζουν την προσφορά του ΕΣΥ, η οποία αναβαθμίζεται κάθε χρόνο αισθητά, έστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νέο νοσοκομείο της Καλαμάτας, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Σε σύντομη ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «επιτελεί μεγάλη προσφορά στον τόπο, καθώς εξυπηρετεί, κάθε χρόνο, 11 εκατομμύρια πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία, προσφέρει νοσηλεία σε 1.700.000 ασθενείς και εκτελεί 70 εκατομμύρια εργαστηριακές εξετάσεις».

«Το ΕΣΥ είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει, να υπονομεύσει ή πολύ περισσότερο να καταργήσει. Προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα συστήματα Υγείας της Ευρώπης. Τα δικά μας προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με σχέδιο και με συστηματική εργασία» συμπλήρωσε.

«Αντιμετωπίζουμε και λύνουμε ένα προς ένα τα προβλήματα του ΕΣΥ» επανέλαβε και υπενθύμισε την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2000 η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της υγείας στη Ελλάδα.

Το νέο νοσοκομείο της Καλαμάτας, το οποίο άρχισε προ διετίας τη λειτουργία του, είναι -όπως υπογράμμισε ο Κ.Σημίτης- ένα από τα τελειότερα νοσοκομεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του οποίου έχουν διατεθεί πόροι ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο πρωθυπουργός ευχαρίστηκε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και δήλωσε ότι στους μελλοντικούς στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Διαβητολογικό Κέντρο, ενώ προωθείται ταυτόχρονα η εισαγωγή νέων συστημάτων οργάνωσης και διοίκησης.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει το νέο εξειδικευμένο προσωπικό και τις απαιτούμενες πιστώσεις ώστε σταδιακά το νοσοκομείο της Καλαμάτας να αποτελέσει πρότυπο για τη χώρα, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα μας κατατάσσεται στην 14η θέση παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «και το ΕΣΥ συμβάλλει σ αυτό και θα συμβάλλει όλο και πιο αποφασιστικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies